Hallo, ik ben Steven Matheï. Overtuigd CD&V’er, burgemeester van Peer en zorgzame vader van 4. Maar ook…

 
Foto Torenfeesten.jpg

Mijn beroep:

Burgemeester van Peer, adviseur van Minister Jo Vandeurzen en voorzitter van CD&V Limburg. Daarnaast ben ik ook advocaat, gespecialiseerd in verenigings- en fiscaal recht en verbonden aan Universiteit Hasselt.

Mijn hobby’s:

Joggen, op vakantie gaan, supporteren voor de Rode Duivels en Racing Genk, het nieuw­s op de voet volgen (ik ben licht informatieverslaafd) & Netflix series kijken als er tijd is.

Mijn gezin:

Ik ben getrouw­d met Katrien en papa van Lena, Lucie, Miene en Door.

Ik probeer elke dag een gezinsmoment in te bouw­en door bv. samen te eten. Hun glimlachende gezichtjes geven me energie.

gezin wandeling bos.jpg

Mijn lievelingswoord:

Hygge

Eigenlijk is het Deense woord hygge niet direct te vertalen. Het betekent iets als comfort, warmte, samenhorigheid. Juist dat wat wij ook in #StadPeer nastreven!

Mijn favoriete citytrip

Rome, een tweede thuis!

In 1999 studeerde ik een jaar in Rome via Erasmus-uitwisseling. Het was een jaar met superervaringen: nieuwe mensen leren kennen, een andere cultuur, dag in dag uit leven in een van de mooiste steden ter wereld … Top!

Mijn guilty pleasure

090918_0831.JPG

Ik hou wel van mooie interieurs. Een beetje strak, maar toch nog heel gezellig: een vleugje Scandinavisch met urban jungle. Met deze woontrend maak je gebruik van veel verschillende planten, van cactus tot hangplant. Je ziet zelfs tegenwoordig hele plantenwanden. Ik ben er alvast weg van, ook bij ons thuis.

 

Zo ben ik in de politiek terecht gekomen:

Politiek heeft mij altijd ­el een beetje geïnteresseerd: in het zesde leerjaar w­erd ik zelfs verkozen in de eerste Peerse kindergemeenteraad. Met mijn vader als schepen en w­aarnemend burgemeester had ik bovendien een goed voorbeeld.

Steven in één zin

Out of the box denker, een beetje een perfectionist & steeds zoekend naar vernieuwing (van een manier van aanpak tot nieuwste gadgets).